{{ctrl.notification}}
از جت لگ چه می دانید؟

جت لگ یا پرواز زدگی، یک اتفاق برای بدن مسافر است که در زمانهایی اتفاق می افتد که الگوهای خواب مسافر دچار اختلال می شود.  این تغییرات شمامل بی حوصلگی، سستی، ضعف، سرگیجه و احتمالا سردرد در مواقعی ایجاد می شود که شما پروازی طولانی داشته باشید بطوری که ساعت مبدا و مقصد سفر با یکدیگر اختلاف زیادی داشته باشد، هرچه این اختلاف زمان بیشتر باشد شما بیشتر علائم فوق رو احساس خواهید کرد.

علت اصلی جت لگ یا به عبارتی پرواز زدگی مربوط به اختلال در فعالیت و عدم هماهنگ سازی در سلول های دو قسمت مغز است. هر چه سن شما بیشتر باشد این علام بیشتر می باشد و کودکان معمولا علائم خفیفی رو احساس می کنند و بهبودی آنها سریعتر می باشد.

ساعت بدن به وسیله یک سیستم نگهداری داخلی هدایت می شود، اما از عوامل محیطی خارجی نیز مانند چرخه تاریک شدن شب و روز، تاثیر می گیرد. هنگامی که ساعت بدن از هماهنگی خارج می شود و نیاز به تنظیم مجدد دارد، جت لگ به وجود می آید. سفر به مناطق مختلف زمانی و تجربه شب و روزی که متفاوت از ریتم هایی است که ما به آن عادت داریم، باعث می شود ساعت بدن ما از هماهنگی خارج شود. علل دیگر شامل تغییر شیفت کاری و برخی اختلالات خوابی است.

پرواز زدگی بر الگوهای خواب و بیدار شدن و خوردن و کار ما تاثیر می گذارد و تنظیم هورمون راه حل هماهنگ سازی ساعت بدن است. هنگامی که جت لگ اتفاق می افتد، سطح هورمون ها از هماهنگی با محیط خارج می شوند و دمای بدن نیز با توجه به ساعت بدن تغییر می کند. پرواز زدگی تا زمانی ادامه پیدا کند که تمام این عوامل بتوانند به محیط جدید پاسخ دهند.

سفر از غرب به شرق جت لگ را بیشتر می کند، و زمان بیشتری برای بهبود و رفع علائم نیاز دارید. اما علت آن چیست؟  علت آنست که شما زمان کتری برای بهبود دارید. سفر از شمال به جنوب و یا برعکس نیز مشکلات خاص خودش را دارند زیرا فصل ها عوض می شوند و دما متفاوت خواهد بود. اما به هر حال جت لگ زمانی رخ می دهد که پرواز شرق به غرب یا برعکس صورت بگیرد و پروازهایی که مستقیم از شمال به جنوب یا برعکس هستند، ممکن است ناراحتی هایی ایجاد کنند اما منجر به پرواز زدگی نخواهند شد. بهتر است در طول پرواز از نوشیدنی های کافئین دار بهتر است استفاده نکنید.

بین سطح محیطی اکسیژن و پرواز زدگی ارتباط هایی وجود دارد. فشار در یک کابین هواپیما پایین تر از فشار در سطح دریا است و این به معنی آن است که وقتی افراد در حال پرواز هستند، میزان اکسیژن در مغز کاهش می یابد. این امر می تواند منجر به سستی و ریسک وخیم تر شدن علاوم پرواز زدگی شود. محققان پیشنهاد کرده اند که درمان های مربوط به اکسیژن می تواند برای کاهش اثرات پرواز زدگی استفاده شود.

علائم پرواز زدگی ممکن است با هم متفاوت باشند. مشکلات مربوط به خواب یکی از معمول ترین نشانه های این بیماری است و باقی علائم شامل موارد زیر می شوند:

  • اختلالات خواب، کم خونی، سستی، خستگی مفرط و سردرد سنگین
  • تحریک پذیری، سردرگمی و مشکل تمرکز
  • افسردگی خفیف
  • از دست دادن اشتها
  • احساس سرگیجه
  • اختلالات گوارشی مانند اسهال یا یبوست

عواملی که بر علائم و شدت بیماری تأثیر می گذارند، کم و زیاد بودن اختلاف زمانی، سن و وضعیت سلامت فرد است.

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای پرواز زدگی وجود ندارد، اما برخی از اصلاحات شیوه زندگی می تواند به کاهش علائم کمک کند.

  • سلامت و آمادگی جسمانی: افرادی که از لحاظ جسمی در وضعیت خوبی به سر می برند هستند، استراحت کافی داشته و رژیم غذایی مناسبی دارند در این شرایط علائم کمتر از باقی افراد خواهند داشت.
  • خواب زدگی در صورت داشتن بیماری های جانبی: بیماری هایی مانند بیماری ریه، بیماری قلبی یا دیابت، می تواند علائم جت لگ را بدتر کند. بهتر است در چنین شرایطی قبل از سفر، با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

 

date_range سه شنبه 13 آذر 1397 remove_red_eye 4503 بازدید favorite_border 0 chat 2
بخش
شماره موبایل
شماره ثابت
کانال تلگرام
پرواز داخلی
09336662081
03136662084
پرواز خارجی
09336662081
03136662081
اتوبوس
09336662081
09336662081
هتل داخلی
09336662081
03136662081
تور داخلی
09336662081
03136662081
تور خارجی
09336662081
03136662081
ثبت نظر
chat 2
مهدیس زمانی راد :

وای من که تو مسیر برگشت از کانادا خیلی اذیت شدم، یعنی در مسیر رفت طی دو روز اکی شدم اما برگشتنی به ایران یک هفته طول کشید تا بدنم عادت کنه.

مژده/// :

من که تو مسیر اروپا در رفت و آمد هستم خیلی احساس نمیکنم جت لگ رو