به خواسته مادر شاه سلطان حسین صفوی ، مدرسه چهارباغ حوالی سال ۱۷۰۰ میلادی ساخته شد. شاه برای تامین هزینه های مدرسه ، بناهای دیگری هم ساخت و آنها را وقف مدرسه کرد؛ از جمله چندین مزرعه ، باغ، مغازه و کاروانسرا. یکی از مهمترین این موقوفات عمارتی بود شانه به شانه مدرسه که نام کاروانسرای مادر شاه را بر خود داشت.
در وقف نامه ۴۰ صفحه ای مدرسه مبارکه جدید سلطانی یا همان مدرسه چهارباغ که در سال ۱۲۳ هجری قمری نوشته شده آمده است: تمامیت قطعه زمین معینه واقعه در جنب مدرسه رفیعه، مبارکه مزبوره و حجرات کاروانسرای جدید مبنی است در اراضی مذکور با عمارت و حجرات و سایر اعیانات مستحدثه.
این وقف نامه، تعمیر این کاروانسرا را یکی از موارد هزینه کردن درآمدهای موقوفه دانسته است. بنایی با حیاط مربع شکل بزرگ و در هر سو ایوان هایی با حجره های سفید رنگ و دو طبقه. نهر و سکویی در میان حیاط ، برای پیاده کردن بار کاروانها و زدودن خستگی از تن کاروان. ایوان شمالی به بازارچه شاهی و ایوان جنوبی به باغ فتح آباد وصل بوده است. همه اینها اما بر اثر حمله مغول آسیب دیده بود تا اینکه در زمان ضل السلطان با هزینه ۱۰ هزار تومان بازار و کاروانسرا تامین شد.
این کار مسعود میرزانه به قصد احیای میراث تاریخی شهر،که برای اسکان سربازانش بود؛ یعنی ۲۱ هزار سربازی که در میدان های چهار حوض، نقش جهان توپخانه و... کار می کردند. از آن زمان به مدت محدود ۴۲ سال، این منطقه کاربری نظامی داشته و به نام سرباز خانه لشکر جنوب از آن یاد شده است ، نام آمادگاه که هنوز برای این خیابان به کار برده می شود از همان زمان و متداوم شده است ، سرانجام در سال ۱۳۳۶ شمسی دولت وقت از دیگر کاروانسرا را به هتل بین المللی با ویژگی های نوین هتل داری تبدیل کند.
اجاره نامه ای مابین بیمه ایران و اداره اوقاف اصفهان در اسفند سال ۱۳۳۶ منعقد شد که بر اساس آن سرای فتحیه یا کاروانسرا به مدت ۶۰ سال به شرکت بیمه ایران اجاره داده شد تا به هزینه خود مهمانخانه ای بسازد. این شرکت در مقابل ۵ میلیون ریال به طور پیش قسط در اختیار اداره اوقاف قرار داد که چند دبستان با این پول ساخته و به اداره فرهنگ واگذار شدند. هتل ساخته شده و نامش را هتل شاه عباس گذاشتند. البته اینکار موافقان مخالفان زیادی هم داشت و روزنامههای آن زمان اصفهان، مقالات زیادی در انتقاد یا تایید این کار نوشتند. به هر حال بازسازی و تزئینات انجام شدند و شد آنچه باید می شد.
مجلل ترین هتل اصفهان که معروف معماری بومی ایران و آبروی شهر است.